Bony Farma pigeon products

De filosofie achter de producten

Het uitgangspunt is het bevorderen van de gezondheid van uw postduiven doormiddel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn natuurlijke voedingsstoffen die bijdragen aan een optimale gezondheid  van uw postduiven. Zowel tijdens de rui, kweek en vluchtperiodes bevorderen de supplementen het welzijn en de vorm van uw postduiven, waardoor ze beter presteren. Deze voedingssupplementen zijn dan ook natuurlijk geen dierengeneesmiddelen, maar juist hulpstoffen die het gebruik van antibiotica en chemotherapeutica kunnen helpen voorkomen en verminderen. Daardoor wordt de kans op ziekte-uitbraken een heel stuk minder.

In (West-) Europa houden helaas weinig dierenartsen en klinieken zich serieus bezig met de medische begeleiding van postduiven. De postduivensport is voor veel dierenartsen niet direct het meest interessante aspect van hun beroep. Indien nodig worden er medicijnen voorgeschreven, maar of deze aansluit bij de behoeften van de tegenwoordige postduivensport is echter zeer de vraag.

Nog steeds worden medicijnen verstrekt volgens dosering en overleveringen uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Inmiddels zijn de wetenschappelijke inzichten ter attentie van infecties door bacteriën, virussen en parasieten zeer sterk verbeterd. De resistentie van bacteriën en protozoën vereist bijvoorbeeld door de dosering aan te passen. 

De meeste dierenartsen orienteren zich vooral op de reguliere dierengeneeskunde bij de medische begeleiding van de postduivensport. Hierin staat de genezing van de zieke dieren natuurlijk centraal. Bij ziekte wordt meestal een medicijn voorgeschreven,  bijvoorbeeld een wormmiddel of een antibioticum, met natuurlijk als doel de ziekteverwekker zo snel mogelijk te doden. Dit streven om de oorzaak van de ellende bij de postduiven(houders) zo snel mogelijk uit te schakelen, heeft natuurlijk onze volledige steun.

Een stap verder

Wij gaan echter een stap verder in de begeleiding van de postduivensport. In de afgelopen 35 jaar heef het Dierengeneeskundig Centrum Beek naar nieuwe wegen gezocht die bijdragen aan de algemene, natuurlijke afweer van de postduiven. Daardoor kunnen bijvoorbeeld de negatieve gevolgen van een infectie veel sneller verwerkt worden. Het uitgangspunt van de Bony Farma voedingssupplementen is het scheppen van een milieu dat de natuurlijke afweer optimaal ondersteunt waardoor de kans op ziekte minimaal is. De marges tussen winst en verlies zijn in de moderne postduivensport uitermate klein. Het is dus van het grootste belang om zo min mogelijk aan het toeval over te laten.

Hierbij wordt zo dicht als mogelijk bij de natuur gebleven en volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden die ons de natuur biedt. De Bony Farma producten zijn daarom veelal gebaseerd op een variëteit en combinatie van voedingsstoffen en kruiden die de afweer ondersteunen, luchtwegen en darmflora verbeteren en de prestaties bevorderen.

Kort samengevat komt de filosofie van Bony Farma met de betrekking tot de postduivensport neer op een samenwerking tussen de reguliere medische wetenschap en een natuurlijke aanpak. 

De rode draad in de natuurlijke aanpak van de postduivensport wordt gevormd door S.G.R. een weerstandsdrank en tevens een verzurende kruiden drank.

Consequente en geregelde verstrekking van de S.G.R. verzurende kruidendrank draagt er in sterke mate aan bij dat (jonge) duiven gezonder opgroeien, krachtiger worden en in het algemeen minder medicatie nodig hebben. Hun afweersysteem ontwikkeld zich beter doordat ze wel de kinderziektes meemaken maar vaak geen symptomen vertonen. Er wordt daardoor minder energie gestopt in de bestrijding van ziektes, Energie die natuurlijk nodig is voor de optimale uitgroei tot sterke duiven in topvorm!

De Bony Farma product reeks bevat daarnaast tal van voedingssupplementen die op natuurlijke wijze de gezondheid van uw postduiven ondersteunen. Alom bekend zijn inmiddels de Bony Omega 3 Vliegolie, Bony Omega 3 Vliegolie Octa 20.000 met onder andere octacosanol, Bony Omega 3 Nucleovit met onder andere nucleotiden,  Bony Omega 3 Lweekolie met een hoog gehalte aan EPA en DHA en Bony Omega Vliegolie 2.0.

De Basis

De Bony Farma producten zijn ontwikkeld ter ondersteuning van gezonde duiven. Tijdens de rui , kweek en de vlucht periodes ondersteunen ze het welzijn en verbeteren de vorm, waardoor de postduiven tot grotere prestaties in staat zijn.

Deze supplementen dienen echter niet om onderliggende oorzaken te verbergen. Bij ziekte zal een gerichte voor genezing moeten zorgen. Daarbij kunnen de voedingssupplementen van nut zijn om het herstel te bevorderen door verbetering van de gezondheid en ondersteuning van lichaamseigen afweer.