De Jonge Duiven


Postduiven Specialist heeft vele jaren ervaring met natuurproducten van Bony Farma voor de jonge duiven. Door de lange samenwerking tussen Posrtuiven Specialist en Bony Farma heeft geresulteerd in een uitgelezen  systeem van natuurproducten die op elkaar afgestemd zijn om te kunnen komen tot een optimale gezondheid van de jonge duiven. Daarnaast ontwikkeld Bony Farma producten die duiven in staat steld grotere prestaties te leveren. Waar voor veel dierenartsen de behandeling lijkt op te houden, begint pas voor Postduiven Specialist en Bony Farma

Door te zorgen voor een optimale gezondheid van de jonge duiven zullen ziekmakende bacteriën en virussen minder vat op de jonge duiven krijgen. De kans dat de jonge duiven ziek worden is geringer, maar ook als een ziekte de jonge duiven treft zullen ze doorgaans sneller herstellen.

Postduiven Specialist wil dat de jonge duiven die met behulp van medicatie weer aan de poort van gezondheid zijn gebracht, helpen die gezondheid verder te optimaliseren. Het moge duidelijk zijn dat het optimaliseren van de gezondheid enige tijd nodig heeft. Het is dan ook verstandig om een begin te maken met een natuurlijke aanpak om de gezondheid van de jonge duif te optimaliseren geruime tijd voor dat de jonge duiven vluchten van start gaan, om zo optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden die het gezondheidssysteem biedt.

Om helderheid te bieden in het uitgebreide assortiment aan producten dat Postduiven Specialist te bieden heeft , heb ik een gezondheidsschema en een vlucht schema opgesteld. Het kan echter niet voldoende benadrukt worden dat het richtlijnen en handvaten zijn en geen spoorboekje die men blindelings dient te volgen. Geen enkel hok is het zelfde. Postduiven Specialist gelooft in maat werk. Indien u vragen heeft na het lezen van dit artikel nodig ik u uit om contact op te nemen tot een optimale afstemming voor uw hokspecifieke omstandigheden.

Voor mijn eigen hok gebruik ik de producten al enkele jaren ik ben hier meer dan tevreden over. Zo gebruik ik vanaf het koppelen de Bony Farma Kweek Olie bij mijn duiven tot aan de leg van de eieren. Daarmee beoog ik een optimale hersenontwikkeling van de jonge duif te garanderen. Vanaf het koppelen tot aan het afzetten combineer ik de Bony Farma Kweek Olie met de Bony Farma Kweeksupport. Bony Farma Kweeksupport voorziet de opgroeiende jonge duiven van alle substanties die ze dan nodig hebben. Veelal moeten ik de jonge duiven 1 a 2 dagen eerder ringen dan dat gebruikelijk is. Bij het afzetten van de jonge duiven geef ik een week Bony S.G.R. door het water.

Ik geef mijn duiven twee dagen per week Bony Usneano Plus  na het weekend en verder afwisselend Bony S.G.R. en Bony Bio Compleet. De Bony Bio Compleet geef ik vaak ook een week aan een stuk na de kuur met de Bony S.G.R.

Verder krijgen mijn duiven Bony Mineral, Bony Basiskern, Bony Omega Nucleovit, Bony Bio B.M.T., Bony M Mineralen Basic en geregeld Bony Bio Boost. Dit laaste product leert de jonge duiven onder andere om effectief vet te verbranden.

Al deze middelen zijn bestemd om de basis gezondheid van de jonge duiven te garanderen en te komen tot krachtige jonge duiven die goed mee kunnen op de vluchten.

Mocht er toch onverwachts sprake zijn van een aanzet van diarree, dan krijgen mijn jonge duiven altijd eerst Bony Bonisol samen met Bony Sambucca Plus. Dat is meestal voldoende om erger te voorkomen. Ik probeer het geven van medicatie aan de jonge duiven tot een minimum te beperken. Met SUCCES.

Alle producten die Postduiven Specialist in het assortiment heeft hebben het doel de gezondheid van de jonge duiven te optimaliseren. De praktijk leert dat deze aanpak het gebruik van medicatie tot een absoluut minimum weet te beperken. Daardoor kunnen de jonge duiven een optimaal ecosysteem in de darm ontwikkelen. Dat staat ook wel bekend als het microbioom. Onnodige antibioticum remt een gedegen ontwikkeling van dit microbioom van d darm af en maakt hen juist gevoeliger voor nieuwe infecties.

Schema Jonge Duiven

Basisschema aangevuld met afhankelijk van de dag van thuiskomst een dag opschuiven 

Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Morgen Voer Bony Bronhicron Bony Basiskern + Bony B.M.T + Bony Omega 3 Nucleovit Bony Power Glutavit + Bony Omega Vliegolie 2.0 Bony Power Glutavit + Bony Omega Vliegolie 2.0
Water Bony Usneano Plus Bony S.G.R Bony Sambucca Plus Bony S.G.R. Bony S.G.R. Bony Mineral + Bony Vluchtsupport
Avond Voer Bony Bronchicron Bony M mineralen Mix Basic Bony M Mineralen Mix Basic Bony Basiskern + Bony B.M.T + Bony Omega 3 Nucleovit Bony Power Glutavit + Bony Omega Vliegolie 2.0
Water Bony Bonisol + Bony A-Booster Bony Sambucca Plus