De Kweekperiode


De Kweekperiode is net als de rui een periode waar we niets aan het toeval moeten overlaten. Door de jonge duiven een optimale ondersteuning te geven wordt het mogelijk om jongen te kweken die niet alleen op het juiste tijdstip de benodigde voedingstoffen krijgen om het lichaam te vormen, maar ook te komen tot een ontwikkeling van de hersenen die zo optimaal mogelijk is.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat Omega 3 vetzuren een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van de hersencellen. Hierdoor wordt het voor de duiven mogelijk om in de hersenen meer verbindingen tussen de cellen te leggen, waardoor de hersenen beter kunnen gaan werken. Naast het basissysteem mag Bony Kweeksupport en Bony Omega 3 Kweekolie natuurlijk niet ontbreken. 

Schema Kweekperiode

Basisschema aangevuld met:

Al naar gelang de behoefte mag de Bony Omega3 Kweekolie en de Bony Kweeksupport vaker gegeven worden.  Zo luidt om de Bony Kweeksupport en Bony Omega 3 Kweekolie voor het leggen van de eieren deze dagelijks te verstrekken vanaf het koppelen.

Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Morgen Voer Bony Kweeksupport + Bony Omega 3 Kweekolie Bony Kweeksupport + Bony Omega 3 Kweekolie Bony Kweeksupport + Bony Omega 3 Kweekolie
Water
Avond Voer
Water